Antalya wil een baan in de zorg | 12-09-2018

Antalya Rousch uit Maastricht woont ruim een half jaar onder begeleiding van Pension Jekerzicht. Zes maanden verbleef ze in het opvangtehuis voor jongeren zonder vaste woon- en verblijfplaats, sinds juni woont ze zelfstandig - met ambulante begeleiding - in de Maastrichtse wijk Heugem. Dat is op een steenworp afstand van Maasveld, waar de 22-jarige met veel plezier en tot vreugde van de bewoners vrijwilligerswerk verricht. “Ik heb zinvol werk, ritme in mijn leven en kan eindelijk weer doelen stellen. Maasveld en de bewoners zijn een verrijking voor mijn leven.”

Het interview vindt plaats in de laatste week van haar vakantie. Ze heeft met haar vriend een mooie tijd beleefd in Luxemburg, maar nu ze even terug is in de creawinkel in Maasveld merkt ze dat ze de vaste bewoners, waar ze in de dagbesteding mee knutselt en onderzetters, slingers, kaarten en bloempotten mee maakt, mist. In korte tijd heeft ze met hen een innige band opgebouwd. “In principe ben ik er om hun te helpen, maar zij geven mij zoveel terug! Dat geeft enorm veel voldoening.”

Antalya is één van de drie jongeren van Jekerzicht die al een tijdje vrijwilligerswerk bij Maasveld verricht. Met de transformatie van Koraal en de nieuwe regiovorming zijn er ook nieuwe contacten tussen de verschillende domeinen van Koraal tot stand gekomen. Lilian Bisscheroux, medewerker arbeidsintegratie van Maasveld: “We hebben met Jekerzicht onderzocht of er cliënten in het pension wonen die in aanmerking komen voor vrijwilligerswerk bij Maasveld. Daar hebben de jongeren iets aan en zijn ook de bewoners van Maasveld geholpen. Dat heeft goed uitgepakt. Hier is duidelijk sprake van een win-win-situatie en we zullen onze samenwerking ook zeker voortzetten.”

Volledig artikel
Lees hier het volledige artikel over Antalya

Deel deze pagina op